image
Sursa foto: Getty Images

Dragostea pentru fotbal depășește orice: Vor să-și boteze copilul Griezmann Mbappe

Justiţia franceză a fost sesizată pentru a stabili dacă un cuplu l-ar putea numi pe fiul lor "Griezmann Mbappe" în semn de omagiu adus celor doi fotbalişti, Antoine Griezmann și Kylian Mbappe, campioni mondiali cu Franţa în această vară, informează La Montagne.

Conform publicaţiei locale, cei doi parinți, mari iubitori ai echipei naționale a Franței, au decis să dea cele două prenume fiului lor născut în noiembrie la Brive, în centrul Franţei.

Ofiţerul stării civile, apreciind conform codului civil francez că acest prenume ar putea provoca probleme copilului în viață, a sesizat procurorul Republicii.

Dacă procurorul respinge această sesizare, ofiţerul stării civile va apela la tribunalul pentru afaceri familiale, care poate decide schimbarea prenumelui, conform codului civil.

Un alt caz similar a fost depistat la începutul acestei luni, când autoritățile din orașul Dijon au respins cererea unei mame de a-și numi copilul "Jihadul".

Mai mult, un caz de prenume refuzat a făcut și mai multă vâlvă, odată cu naşterea micuţului Fanch, diminutiv al numelui Francois în bretonă, în luna mai 2017, când ofiţerul stării civile a respins aplicarea ortografiei bretone.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: