image
Sursa foto: AFP

Președintele Argentinei a provocat un scandal după ce a spus că „brazilienii se trag din junglă"

Președintele Argentinei, Alberto Fernández, a declanșat un scandal pe Twitter și a pornit o dezbatere regională în America de Sud, după o declarație făcută în timpul vizitei premierului spaniol Pedro Sánchez

În timpul vizitei oficialului spaniol, prin declarațiile sale, liderul argentinian a vrut să arate că țara sa are legături mult mai vechi cu Europa, comparativ cu alte state din regiune.

„Mexicanii se trag din indieni, brazilienii se trag din junglă, dar noi argentinienii ne tragem de pe corăbii. Iar aceste corăbii au venit din Europa", a declarat Fernández, făcând referire la cetățenii europeni care au venit în Argentina. Ulterior, președintele argentinian și-a cerut scuze pentru comentariile lui și a spus că diversitatea din țara lui este un motiv de mândrie.

Alberto Fernández pare să fi preluat expresia dintr-un cântec al unui muzician local, Lito Nebbia, al cărui admirator s-a declarat în mai multe rânduri.

Comentariul a provocat dezbateri aprinse pe rețelele de socializare, mulți criticându-l pe lider.

„Nu am vrut să jignesc pe nimeni, în orice caz, oricărei persoane care s-a simțit lezată îi cer scuze", a scris ulterior liderul argentinian pe Twitter.

Noutăţile partenerilor

comentarii: