image
Sursa foto: poză simbol

Ministerul Sănătății vine cu precizări despre realizarea testelor de diagnostic PCR pentru COVID-19 în laboratoarele publice

Ministerul Sănătății vine cu precizări în legătură cu realizarea testelor de diagnostic PCR pentru COVID-19 cu tariful de 300 de lei în laboratoarele publice. Mai exact, în prezent, testele de diagnostic PCR pentru infecția COVID-19 se efectuează în cadrul laboratoarelor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) din Chișinău, Bălți, Soroca, Cahul și Comrat, precum și în laboratorul Centrului Republican de Diagnostic Medical din capitală.

Ministerul Sănătății precizează că prelevarea materialului biologic pentru testul PCR COVID-19 se realizează în primele ore ale dimineții, doar în urma unei programări prealabile și cu prezentarea buletinului de identitate, pașaportului.

Număr de contact pentru programări la laboratoarele ANSP – 022729714

Număr de contact pentru programări la laboratorul Centrului Republican de Diagnostic Medical – 022888363. *Programarea se realizează în intervalul orelor 8:00 – 15:00.

Totodată, în laboratoarele publice ANSP, testul de diagnostic PCR poate fi realizat de luni până vineri, în intervalul orelor 8:00 – 11:00, precum și în zilele de sâmbătă, de la 8:00 până la 10:00.

În cadrul laboratorului Centrului Republican de Diagnostic Medical, str. Constantin Vârnav 13, colectarea se face în zilele de luni până vineri, în intervalul orelor 8:00 – 12:00.

Toate laboratoarele vor elibera rezultatele testului în limba română și engleză. De asemenea, Ministerul Sănătății informează cetățenii despre necesitatea respectării unor reguli înainte de realizarea testului PCR COVID-19:

– Nu consumați alimente, lichide, nu vă spălați pe dinți, nu clătiți gura, nu fumați pe parcursul a patru și cinci ore înainte de procedură.

– Cu o zi înainte de prelevarea frotiu-ului din nas, nu administați medicamente, picături / spray-uri și nu clătiți nasul.

Amintim că potrivit unei decizii a Guvernului, din 15 octombrie 2021, testul PCR de diagnostic pentru COVID-19 poate fi realizat la un preț de 300 de lei în laboratoarele publice.

Noutăţile partenerilor

comentarii: