image
Sursa foto: dse.md

VIDEO: Salvatorii continuă fortificarea digului de la Crocmaz

În localitatea Crocmaz a raionului Ştefan Vodă lucrările de fortificare a digului de protecţie continuă. Salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în comun cu reprezentanții instituțiilor guvernamentale desconcentrate în teritoriu consolidează barajul de protecţie, pentru prevenirea riscului de inundaţii.

Pe parcursul zilei de ieri, lucrările de fortificare a digului au fost efectuate pe o distanță de circa 1900 de metri. Angajații IGSU, carabinierii și ostașii au instalat peste 13 mii de saci cu nisip pe o distanţă  de 2.2 km.

Totodată, lucrătorii Administrației de stat a drumurilor au efectuat lucrările de întărire a digului cu argilă și prundiș  pe o lungime de circa 760 de metri.

Angajații administrației publice locale în comun cu localnicii au instalat circa 80 metri de dig din saci cu nisip la marginea gospodăriilor pentru a le proteja. În tabăra de câmp instalată în satul Crocmaz continuă să activeze peste 300 de persoane cu 65 unități de tehnică.

Astăzi, lucrările vor continua, iar conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și angajații IGSU vor coordona forțele complexe. 

Pe parcursul zilei vor fi monitorizate sectoarele cu pericol de inundații.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: