image
Sursa foto: Privesc.eu

Igor Munteanu, gata să candideze la parlamentare pe lista viitorului bloc ACUM: „Cred că-i putem bate și cu propriile arme”

Igor Munteanu, fondatorul IDIS Viitorul, anunță că ar fi gata să candideze la alegerile parlamentare din februarie 2019. Acesta a declarat că este pregătit să-și asume responsabilitățile unei campanii electorale.

Fondatorul IDIS Viitorul, Igor Munteanu, anunță că este gata de o eventuală participare la alegerile parlamentare. Munteanu spune că se va implica la parlamentarele din februarie, doar dacă viitorul bloc electroral va decide că este nevoie de ajutorul lui în procesul de construcție a unei alternative democratice de guvernare.

„Dacă viitorul bloc electoral va considera vital să candidez la viitoarele alegeri, nu voi ezita să-mi asum responsabilitățile campaniei, pe orice fel de liste, decise de comun acord. Eu cred că-i putem bate chiar și cu propriile arme”, a declarat el, în cadrul unui interviu pentru tribuna.md.

Cât despre anunțul Partidului Democrat privind inițierea unui referendum pentru integrarea europeană, Igor Munteanu a specificat că este vorba despre un interes electoral al democraților.

„Mă tem că dacă PD va pune subiectul privind integrarea europeană pe balanța unui referendum conjugat viitoarelor alegeri, ar putea să obțină rezultatul obținut de PSD în România la referendumul recent privind familia, iar consecințele le vom plăti iarăși noi și cei care ne lăsăm înșelați de televiziunile lor propagandistice, de pomenile lor electorale, de toată falsitatea cu care ei, acești ipocriți, vor să ne adoarmă vigilența”, a spus Igor Munteanu.

În cadrul interviului, fostul ambasador al R. Moldova în SUA, a mai vorbit și despre motivul pentru care nu se mai află la conducerea IDIS Viitorul. „Nu am plecat, ci am acceptat și promovat în funcțiile executive de conducere ale Institutului IDIS Viitorul persoane remarcabile ca ținută profesională și dedicație. Noi, la IDIS, aplicăm principiul rotației la funcțiile executive de mai mult timp, iar faptul că IDIS este unul din cele mai vechi și mai cunoscute think tankuri din RM, ne-a permis să aplicăm acest mecanism de mai multe ori”, a precizat Munteanu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: