image
Sursa foto: Jurnal.md

Ceban, după ce Bolea a continuat să promoveze falsul cu cei 30 de mii de sirieni: „Are un simț rafinat al umorului”

Opiniile în rândurile socialiștilor se schimbă în fiecare zi. După ce Vasile Bolea a repetat insistent în cadrul unei emisiuni la TV8 că, dacă Maia Sandu ar fi ajuns șef de stat în 2016, ar fi adus în Republica Moldova 30 de mii de sirieni, astăzi colegul său de partid, Ion Ceban, spune că Bolea a glumit.

„Voi la partid chiar așa credeți?”, l-a întrebat astăzi pe Ceban jurnalistul Gheorghe Gonța care moderează așa-numitele dezbateri de lângă Arcum de Triumf.

„Domnul Bolea are un simț al umorului rafinat”, a spus scurt Ion Ceban.

În cadrul emisiunii însă, Vasile Bolea a insistat că nu glumește, promovând în continuare falsul promovat de holdingul lui Plahotniuc în prezidențiale.

Drept reacție, conducerea Partidului Acțiune și Solidaritate a declarat că îl va acționa în instanță pe socialistul Vasile Bolea.

Amintim că în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2016, Prime TV, post care aparține lui Vladimir Plahotniuc, a difuzat un reportaj manipulator despre pretinsa susținere a candidatei Maia Sandu de către diaspora siriană. În ştire au apărut trei studenţi străini care învață la Chișinău.

Subiectul a făcut trimitere şi la presa afiliată socialistului Igor Dodon, care a spus că Maia Sandu şi-ar fi dat acordul ca Republica Moldova să primească refugiaţi din Siria. Informația a fost negată de către şeful Departamentului Relaţii cu Publicul al Uniunii Creştin-Democrate din Germania, condusă de Angela Merkel.

După difuzare, tinerii sirieni care au apărut în reportaj au declarat că răspunsurile lor au fost scoase din context, iar postul de televiziune a înlăturat materialul de pe site.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: