„Voi la partid chiar așa credeți?”, l-a întrebat astăzi pe Ceban jurnalistul Gheorghe Gonța care moderează așa-numitele dezbateri de lângă Arcum de Triumf.

„Domnul Bolea are un simț al umorului rafinat”, a spus scurt Ion Ceban.

În cadrul emisiunii însă, Vasile Bolea a insistat că nu glumește, promovând în continuare falsul promovat de holdingul lui Plahotniuc în prezidențiale.

Drept reacție, conducerea Partidului Acțiune și Solidaritate a declarat că îl va acționa în instanță pe socialistul Vasile Bolea.

Amintim că în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2016, Prime TV, post care aparține lui Vladimir Plahotniuc, a difuzat un reportaj manipulator despre pretinsa susținere a candidatei Maia Sandu de către diaspora siriană. În ştire au apărut trei studenţi străini care învață la Chișinău.

Subiectul a făcut trimitere şi la presa afiliată socialistului Igor Dodon, care a spus că Maia Sandu şi-ar fi dat acordul ca Republica Moldova să primească refugiaţi din Siria. Informația a fost negată de către şeful Departamentului Relaţii cu Publicul al Uniunii Creştin-Democrate din Germania, condusă de Angela Merkel.

După difuzare, tinerii sirieni care au apărut în reportaj au declarat că răspunsurile lor au fost scoase din context, iar postul de televiziune a înlăturat materialul de pe site.