image
Sursa foto: bihon.ro

Moarte cu semne de întrebare la Rezina: O fețită de opt ani a decedat la spital

O fetiță de opt ani a decedat în secția de reanimare a Spitalului din Rezina. Minora s-ar fi stins din viață după ce a fost internată în spital din cauza unei intoxicații medicamentoase.

Tatăl fetei spune că fiica lui a fost internată la spital pe data de 11 februarie, având stări de vomă, după care, micuța a fost internată în secția de reanimare a spitalului.

Bunica minorei declară că viața nepoatei sale putea fi salvată, dacă era să fie transportată mai devreme la un spital din Chișinău:„Am insistat de la bun început, am văzut că fetei îi stă mai rău. Ei după datele de la aparat era foarte bine. Și ei deja au luat decizia la ora 11 seara și aviația sanitară a venit la ora două. Au venit, dar deja nu aveau ce-i face, au luat și au intrubat-o și a murit. Eu să fi știut, mă duceam deodată acolo, mă gândesc poate copilul era salvat”.

Directoarea Spitalului raional Rezina, Nina Postu, a declarat pentru Jurnal TV că: „ Totul s-a făcut conform protocolului. Starea copilului nu se ameliora, cu toate că indicatorii și parametrii vitali erau până la urmă în limitele normei, iar spre ora 21:30 cu tendință de scădere a tensiunii. Decizia a fost ca copilul să rămână aici, pe loc, transferată la respirație artificială, a fost în mod planic, nu era o urgență, să zicem de stop respirator”.

A doua zi, pe 12 februarie, micuța la stins pe patul de spital din cauza unui stop cardiac.

Ministerul Sănătăţii a creat o comisie specială pentru investigarea acestui caz.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: