image
Sursa foto: NADEJDA ROSCOVANU

SURSE // Cauze ale incendiului de la Institutul de Zoologie; „Am scăpat de un pericol enorm”

Un incendiu puternic a cuprins astăzi acoperişul Institutului de Zoologie al Academiei de Științe a Moldovei. Incendiul ar fi apărut, potrivit unui angajat al instituției de cercetare, după ce pe acoperișul edificiului au lucrat angajații unei companii specializate în servicii de internet. Potrivit aceleiași surse, în incinta institutului există substanțe chimice foarte nocive care ar fi fost în pericolul să se aprindă. Cu toate acestea, poliția a acționat ca niște diletanți, permițând elevilor de la mai multe licee să se afle în preajmă.

Un angajat al Institutului de Zoologie a comunicat pentru JURNAL de Chișinău că înainte de incendiu nişte bărbaţi au fost pe acoperişul edificiului pentru a repara niște antene, „probabil cu internetul”, bănuiește bărbatul.

„O fi făcut ei ceva acolo, fie au atins niște cabluri de electricitate, fie au aruncat un muc de ţigară”, spune el.

Potrivit surselor noastre, „la etajul 4 al institutului, sunt substanţe chimice care ar putea provoca o mare explozie”.

În pofida pericolului, forțele de ordine nu au izolat zona. „Copiii de la câteva licee s-au adunat în jurul clădirii, dar şi oameni maturi, care filmează şi privesc ca la circ. Poliţia a dispersat oamenii doar aproape  la sfârşitul incendiului. Până atunci însă viaţa oamenilor a fost pusă în pericol. „Poliţia a acționat ca niște amatori”, ne-au spus martorii oculari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: