image
Sursa foto: jurnal.md

Deputata Stela Macari: „Consilierii care l-au suspendat din funcție pe președintele raionului Dubăsari sunt chemați la CNA”

Deputata Platformei DA, Stela Macari, a fost informată că zilele acestea consilierii raionului Dubăsari, care prin decizie comună l-au suspendat din funcție pe președintele raionului, Grigore Filipov, au fost citați să se prezinte la CNA. Citațiile au fost semnate de Vitalie Alexandru, șeful direcției teritoriale centru, pe 31 decembrie 2020, fără a fi invocat motivul convocării.

Deputata califică aceste acțiuni ale CNA drept intimidări și constată că regimul lui Dodon sau Chicu nu a dispărut odată cu plecarea acestora din instituțiile statului.

„Atât timp cât instituţiile statului sunt conduse de oamenii lor, tacticile de intimidare, constrângere și influențare a persoanelor incomode au rămas aceleași ori chiar s-au amplificat. Cu toții ne amintim despre filmulețele în care Filipov corupea alegătorii din regiunea transnistreană. Iar după ce munca i-a fost răsplătită prin funcția de președinte de raion, acesta s-a transformat într-un fel de „boieraș" la el acasă. Din fericire, mai sunt oameni care nu pleacă capul doar pentru ca să nu fie tăiat de sabie și mă refer aici la consilieri raionului Dubăsari: ei au luat o atitudine tranșantă față de acțiunile nocive ale președintelui raionului, care s-a soldat inclusiv cu suspendarea acestuia din funcție. Din păcate, consilierii au început să fie intimidați și târâți imediat prin instanțele de drept”, a menționat deputata.

Stela Macari se întreabă și de ce instituțiile statului nu au luat nicio atitudine, față de încălcările grave comise de Filipov, probate inclusiv prin imagini video. Deputata a subliniat că va monitoriza acest caz și va efectua toate demersurile necesare pentru a nu permite intimidarea aleșilor locali de către structurile de forță.

Amintim că Grigore Filipov a fost suspendat din funcție pe data de 16 decembrie cu votul a 17 consilieri ai raionului Dubăsari. Toate au pornit de la declarațiile scandaloase făcute de Filipov în primăvară, prin care a admis că trei localităţi aflate sub jurisdicţia Republicii Moldova sunt controlate de Tiraspol.

Președintelui raionului Dubăsari i se mai incriminează și acte de corupție în timpul alegerilor parlamentare din 2019. Grigore Filipov a mai fost la un pas de a fi suspendat din funcție, pe 4 septembrie, însă atunci consilierii nu au avut suficiente voturi.

citatiecitatie
docdoc

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: