image
Sursa foto: captură video

Un locuitor al capitalei este nemulțumit de construcția care se află lângă blocul său

Construcțiile interminabile în zonele rezidențiale din Chișinău devin coșmarul vieții pentru unii oameni. Este și cazul unui cetățean de pe strada Petru Zadnipru, din sectorul Ciocana. Valeriu Tcacenco încearcă să oprească lucrările pe un șantier, în nemijlocită apropiere de blocul unde stă, fiind convins că lucrările se fac ilegal. Viceprimarul Nistor Grozavu insistă că totul e în perfectă ordine.

Pentru Valeriu Tcacenco problemele au început acum două luni.

Tcacenco afirmă că s-a adresat la toate instanțele, dar lucrările nu au fost oprite.

Acest șantier pune viața oamenilor în pericol, consideră reclamantul.

Alți locatari nu văd o problemă în acest caz. Oamenii au primit promisiuni că vor avea terenuri de agrement și parcări noi.

Construcția de pe stada Petru Zadnipru este legală și corespunde tuturor normelor, afirmă viceprimarul Nistor Grozavu.

Potrivit datelor oficiale furnizate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, în perioada 2011-2016, în Chișinău au fost depistate 3 mii 704 de construcții neautorizate. Legislaţia prevede că, în lipsa autorizaţiei, cei care execută construcţii sau lucrări de modificare, reamenajare, consolidare şi reparaţie capitală a clădirilor şi edificiilor, indiferent de tipul de proprietate şi de destinaţie, riscă o amendă de până la 3 mii de lei, dacă sunt persoane fizice, şi până la 9 mii de lei, dacă sunt persoane cu funcţie de răspundere, cu demolarea construcţiilor neautorizate. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: