image
Sursa foto: jurnal.md

Munteanu: Avem viziere în RM cu șase lei, iar guvernul a cumpărat din China cu 55 de lei

În Republica Moldova există un producător de viziere, Santino-Service SRL, care produce și vinde viziere la preț de 6 lei, având o capacitate de producere de 5000 de unități pe zi.

Guvernul RM a cheltuit 600 mii de dolari procurând viziere din China cu peste 55 de lei pentru o unitate, în timp ce un producător autohton produce zilinic 5000 de unități la preț de șase lei, susține fostul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu.

pretpret

Vă amintiți prea bine că Guvernul lui Dodon cu mare greu (a durat patru săptămâni) a reușit să cumpere din China mai multe echipamente pentru combaterea Covid-19, printre acestea și scuturi de protecție (viziere) pentru care statul (cetățenii) a plătit un preț de 55,14 lei bucata, fiind cheltuiți în acest sens 600 mii $.

Presa a scris de mai multe ori că prețul este exagerat, ori au apărut în spațiul public diferite oferte din China și Europa, cu prețuri ce variau între 0,5 și 1$. Personal primul ministru, Ion Chicu (oleacă tehnocrat) a spus că este imposibil să găsești viziere mai ieftine decât a cumpărat dumnealui și chiar i-a amenințat cu judecata pe cei care abordau public acest subiect.

În toată perioada (4 săptămâni) cât „tehnocrații” lui Dodon nu reușeau să aducă în RM echipamentele, un grup de temerari și patrioți, pe platforma viziere.md au produs și distribuit gratuit la spitale aproximativ 50 de mii de viziere. Desigur, Guvernul s-a făcut că aceștia nici nu există și a continuat opera sa de hoție pe „timp de ciumă”.

S-a dovedit că în RM există un producător de viziere — Santino-Service SRL, care produce și vinde viziere la preț de 6 lei!, având o capacitate de producere de 5000 de unități pe zi. Mai mult decât atât, acest producător local, a obținut mai multe comenzi din străinătate și a realizat deja zilele acestea primele exporturi.

Deci, avem viziere în RM cu 6 lei, iar Guvernul a cumpărat din China cu 55,14 lei. Cu siguranță diferența este o mare hoție și trebuie investigată sub aspectul legii penale. Sper foarte mult ca Procuratura Generală să iasă din carantină și să verifice și acest caz halucinant. Vom trimite toată informația aferentă acestei afaceri murdare, realizată pe banii cetățenilor și din suferința lor”, scrie Munteanu pe pagina sa dde facebook.

pretpret

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: