image
Sursa foto: privesc.eu

Ministrul de Interne: „Vladimir Plahotniuc va fi dat în urmărire internaţională”

După Ilan Şor, şi Vladimir Plahotniuc va fi dat în urmarire internaţională. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase.

„Șor este dat în căutare internaţională. Aşa se va întâmpla şi cu Plahotniuc, cât de curând. În vizita pe care o voi avea în SUA, o să am grijă să atenţionez toate isntituţiile de acolo la faptul că în Republica Moldova există un proces penal cu privire la uzurparea puterii în stat. Eu sper că procurorii se vor mişca mai repede decât se aşteaptă Plahotniuc”, a declarat Năstase, la emisiunea „Punctul pe Azi”, de la TVR Moldova.

Ministrul de Interne a mai vorbit și despre situaţia din poliţie şi despre combaterea schemelor de contrabandă.

„Am găsit aici, în marea ei parte, o instituţie supusă şi aservită politic. Încetul cu încetul aceşti oameni au plecat. Încă mai sunt unii dintre ei care ezită să plece, dar sunt sigur că o vor face în cel mai scurt timp. Am dispus şi anchete penale. Foarte multă lume mă întreabă de ce nu sunt reţineri, descinderi, arestări. E pentru că nu Ministerul de Interne le face. Trebuie să înţelegem. Competenţele ministerului de Interne sunt cu totul altele”, a menționat Andrei Năstase.

Iar despre schemele de contrabandă, șeful MAI a spus că o parte dintre acestea au fost curmate şi mai sunt în continuare, iar rezultatele se pot vedea. „Eu vreau să vă asigur că în momentul de faţă, contrabanda în RM a scăzut esenţial”, a punctat Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: