"Sigur că ne facem autocritica, dar trebuie să privim înainte, mai avem două meciuri şi presiunea este uriaşă", a declarat în faţa presei campionul mondial din 2014, după ce echipa lui s-a antrenat sub soarele de la Soci.

Învinsă în primul meci de Mexic (1-0), Germania va întâlni sâmbătă Suedia, care vine după o victorie cu Coreea de Sud, tot cu 1-0. În caz de înfrângere, deţinătorii titlului ar fi practic eliminaţi în primul tur, ceea ce nu li s-a mai întâmplat de când au revenit la Cupa Mondială în 1954 după Al Doilea Război Mondial. Ei ar avea astfel aceeaşi soarta ca Spania, care, acum 4 ani în Brazilia, nu a trecut de grupe din postura de campioană mondială.

Întrebat de presă despre carenţele arătate de Germania în primul meci, Muller a răspuns că echipa lucrează pentru a pune lucrurile la punct. El a vrut să fie optimist: "Nu vom câştiga aceste două meciuri doar printr-un exces de critică, întrebându-me dacă jucătorul cutare sau cutare a greşit la o fază sau alta"

După amicalele nereuşite din iunie, înfrângere în Austria (1-2) şi victorie chinuită cu Arabia Saudită (2-1), "ne-am gândit cu puţină uşurinţă, că la începutul turneului ne vom regăsi prospeţimea şi forţele obişnuite. Privind în urmă. se poate spune că noi am cântărit greşit situaţia", a mai recunoscut atacantul lui Bayern Munchen.