image
Sursa foto: Getty Images

Valencia s-a îmbogățit de pe urma Barcelonei: Suma imensă încasată în ultimii 10 ani

Jeison Murillo este ultimul jucător care merge pe itinerarul Valencia - Barcelona, iar "liliecii" își freacă mâinile de bucurie. Deocamdată, fundașul central e împrumutat, cu opțiune de transfer definitiv la finalul sezonului, pentru 25 de milioane de euro, însă în ultimii 10 ani, trupa de pe Mestalla a încasat nu mai puțin de 144 de milioane de euro de la catalani pentru 6 jucători.

Potrivit publicației spaniole Marca, nu mai puțin de 8 jucători au făcut rocada între cele două echipe, pentru sume uriașe. Valencia nu a plătit însă niciun ban pentru doi jucători veniți de la Barca.

David Villa - În mai 2010, Valencia avea nevoie de bani și l-a cedat cu 40 de milioane de euro pe atacantul care a făcut senzație pe "Merstalla". Odată ajuns pe Camp Nou, Villa a câștigat Supercupa Spaniei, două titluri, o Cupă, plus Champions League, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al cluburilor, adică tot ce s-a putut câștiga.

Jordi Alba - În iunie 2012, fundașul stânga a fost cedat la Barcelona pentru 14 millioane de euro, când mai avea un an de contract cu Valencia. Cu toate acestea, suma pare una ridicolă având în vedere că Alba este unul dintre cei mai buni fundași stânga din lume și ținând cont de constanța sa și de trofeele cucerite cu catalanii: 4 titluri, 3 Supercupe ale Spaniei, 4 Cupe ale Spaniei, o Ligă a Campionilor, o Supercupă a Europei și un Campionat Mondial al Cluburilor.

Jeremy Mathieu - În iulie 2014, transferul fundașului central a fost considerat unul controversat și de neînțeles, din două motive: vârsta (avea peste 31 de ani la acea dată) și suma plătită ținând cont de vârsta sa (20 de milioane de euro). Cu toate acestea, performanțele acestuia au fost mulțumitoare, el având o contribuție importantă într-un El Clasico cu Real Madrid, marcând golul decisiv. Francezul și-a trecut în palmares două titluri, 3 Cupe ale Spaniei, o Supercupă a Spaniei, o Ligă a Campionilor, o Supercupă a Europei și un Campionat Mondial al Cluburilor.

Andre Gomes - În iulie 2016, mijlocașul portughez a ajuns pe Camp Nou, după două sezoane în care a impresionat, iar catalanii au achitat 35 de milioane de euro, în contract fiind prevăzute alte 20 drept bonusuri. În plus, dacă se întâmpla să ia Balonul de Aur, Valencia mai primea 15 milioane. Totuși, până la urmă, din cele 20 de milioane ca bonusuri, Valencia a încasat doar unul. Palmaresul său cu Barcelona include un titlu și două Cupe ale Spaniei.

Paco Alcacer - În august 2016, mutarea atacantului a fost considerată una destul de controversată. Paco și-a manifestat dorința de a pleca, după ce fusese împrumutat la Getafe, iar Barca a plătit, în cele din urmă, 32 de millioane de euro. El nu a reușit însă să facă față concurenței acerbe, fiind cedat la Borussia Dortmund pentru 30 de milioane de euro, în această vară. Și-a trecut, totuși, în palmares, un titlu și două Cupe ale Spaniei cu echipa blaugrana.

Jeison Murillo - În decembrie 2018, Barcelona s-a înțeles cu Valencia pentru un împrumut al columbianului contra a două milioane de euro, urmând să achite la finalul sezonului 25 de milioane de euro, dacă vrea să îl transfere definitiv. Ciudat este că fundațul central a jucat doar 3 meciuri la Valencia în acest sezon, după ce ajunsese pe Mestalla de la Inter, un an mai devreme, contra sumei de 13 milioane de euro. O hernie inghinală, descoperită în noiembrie, l-a împiedicat să joace, el urmând a intra pe teren abia în februarie. La Valencia, antrenorul Marcelino și-a pierdut încrederea în el, după ce columbianul ceruse în urmă cu câteva săptămâni, să fie lăsat să plece. Totuși, plecarea sa nu e o problemă pentru Valencia, care are prea mulți fundași și care ar avea nevoie de jucători în ofensivă, în timp ce venirea sa la Barcelona este potrivită, întrucât catalanii au nevoie de variante pentru Umtiti și Vermaelen, care au avut probleme de sănătate în ultima vreme.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: