image
Sursa foto: EPA

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, devine primul lider mondial care îşi aduce copilul la Adunarea Generală a ONU

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a devenit primul lider mondial care îşi aduce copilul la Adunarea Generală a ONU, scrie BBC.

Ardern s-a jucat cu fiica sa Neve Te Aroha chiar înainte să ţină un discurs în faţa Adunării Generale a ONU. Partenerul ei, Clarke Gayford, a avut grijă de fiica sa cât timp a vorbit Ardern.

Ea şi-a ţinut astfel discursul de debut la Summit-ul de Pace Nelson Mandela şi a subliniat „impactul profund” pe care fostul lider sud-african l-a avut asupra ţării sale.

Ardern încă o alăptează pe fiica sa, Neve, care este în vârstă de doar trei luni şi de aceea a fost nevoită să o aducă la New York, scie news.ro.

„Neve stă pe lângă mine în majoritatea timpului în Noua Zeelandă”, a declarat Ardern, conform NewsHub.

În timp ce prim-ministrul va fi la întâlniri, Gayford va avea grijă de Neve, care a primit chiar şi un card de identificare de la ONU pe care scrie „primul bebeluş”.

Ardern a declarat pentru New Zeeland Heralnd că ea va suporta costurile de călătorie ale lui Gayford pentru că „el a călătorit, în mare parte, pentru a avea grijă de Neve”.

Ardern şi-a reluat atribuţiile de prim-ministru la începutul lui august după un concediu de maternitate de şase săptămâni.

Citeşte mai mult despre

ONU

Noutăţile partenerilor

comentarii: