image
Sursa foto: sport-express.ru

Sunt Kokorin şi vreau să îmi cer scuze pentru ce am făcut, nu m-am putut controla: Scrisoarea rusului, din închisoare

Fotbalistul rus Aleksandr Kokorin, de la Zenit Sankt Petersburg, aflat în arest preventiv din luna octombrie, şi-a cerut scuze public într-o scrisoare deschisă pentru actele sale de agresiune şi huliganism, relatează EFE.

''Sunt Aleksandr Kokorin şi vreau să mă scuz faţă de suporteri, coechipieri şi corpul tehnic pentru că am eşuat şi nu pot lua parte la antrenamente şi competiţii. Îmi cer iertare pentru că nu m-am putut controla. Recunosc că reacţia mea la insultele aduse mie, fratelui meu şi celor prezenţi a fost excesivă, dar după conflict nu mi-am cerut public scuze şi sunt dispus să compensez prejudiciile create'', a scris jucătorul, care se află încarcerat alături de prietenul său Pavel Mamaev, de la FC Krasnodar.

Jucătorul rus a făcut publică scrisoarea în ajunul unei audieri în faţa unui tribunal, care îi poate prelungi cu două luni detenţia preventivă.

''Mi-am învăţat total lecţia. Închisoarea m-a ajutat. Aş vrea să fiu liber, să practic activ sportul şi să mă dedic tot timpul liber familiei mele'', a adăugat jucătorul.

Medicul lui Zenit a declarat că Aleksandr Kokorin suferă de o artroză la genunchiul drept după o leziune gravă suferită în vară şi lipsa unei recuperări corecte i-ar putea încheia carieră profesionistă.

Procurorii ruşi au cerut ca ambii fotbalişti să rămână în detenţie preventivă în închisoarea de la Butirka până pe 8 aprilie. Procesul ar urma să se judece la începutul acestui an, dar tribunalul nu a stabilit încă data.

La finalul anului trecut, tribunalul din Moscova a respins cererea jucătorilor, care au solicitat să fie puşi în libertate pentru a petrece sărbătorile de iarnă alături de familii.

Kokorin şi Mamaev au fost închişi la mijlocul lunii octombrie sub acuzaţiile de agresiune şi huliganism, iar codul penal prevede pentru aceste infracţiuni sentinţe până la 6 ani de închisoare. Ei au fost reţinuţi după ce pe 8 octombrie, într-o cafenea din centrul Moscovei, au agresat cu brutalitate doi funcţionari şi un şofer, care pentru moment au refuzat să-şi retragă plângerile sau să ajungă la o înţelegere cu avocaţii fotbaliştilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: