image
Sursa foto: jurnal.md

Ședința de judecată în dosarul lui Constantin Manole, omul de afaceri care a refuzat să facă business cu Plahotniuc, amânată

Ședința de judecată în dosarul omului de afaceri Constantin Manole, bănuit de evaziune fiscală, a fost amânată din cauza procurorului de caz Vitalie Florean, care a lipsit. Următoarea ședință a fost fixată pentru 17 octombrie.

Constantin Manole consideră că absența procurorului este una condamnabilă.

Potrivit lui Manole, în contextul unei alte ședințe de judecată unde acuzator e tot Vitalie Florean, acesta i-ar fi spus că nu se va prezenta pentru că n-ar avea probe în dosar.

La telefon, Viatalie Florean ne-a spus că nu s-a prezentat la ședință pentru că urma să fie înlocuit de către un coleg, dar a refuzat să ofere detalii, motivând că intră într-o ședință de judecată.

Precizăm că în ședința de ieri urmau să fie audiați contabili, casieri, șoferi și alți angajați, care au statut de inculpați în dosar. Următoarea ședință a fost fixată pentru 17 octombrie.

La data de 7 august, Constantin Manole a fost eliberat din arest la domiciliu, în legătură cu alt dosar penal deschis pentru faptul că nu și-ar fi îndeplinit obligațiile contractule, după ce a luat un credit de la o bancă.

Procurorul de caz a contestat decizia la Curtea de Apel, iar judecătorul Ghenadie Morozan l-a plasat iarăși în arest la domiciliu. Manole presupune că arestul său la domiciliu vine după ce a anunțat pe facebook că va face dezvăluiri privind monopolul la exportul cerealelor.

Omul de afaceri Constantin Manole, care acum câțiva ani era unul dintre cei mai mari exportatori de grâu din Republica Moldova, a ajuns la închisoare după ce ar fi refuzat să facă business cu persoane din anturajul lui Vladimir Plahotniuc.

Manole a fost arestat preventiv în luna martie 2017, fiind bănuit de evaziune fiscală. Între timp s-a ales cu mai multe dosare penale, pe care le consideră fabricate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: