image
Sursa foto: mfa.gov.md

Vicepremierul Nicu Popescu a discutat cu secretarul de stat al Carolinei de Nord, Elaine F. Marshall

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a avut o discuție în format de videoconferință cu secretarul de stat al Carolinei de Nord, Elaine F. Marshall. În cadrul discuției, interlocutorii au abordat subiecte de țin de și consolidarea relațiilor bilaterale pe diverse domenii de interes reciproc, trecerea în revistă a succeselor cooperării în cadrul Parteneriatului privilegiat între Republica Moldova și Carolina de Nord, importanța fortificării legăturilor de prietenie și a bunei colaborări în pofida restricțiilor de COVID-19.

„Fiecare proiect, inițiativă sau acțiune în beneficiul Dialogului strategic moldo-american contribuie la intensificarea și consolidarea relației noastre de prietenie construită pe comunitatea de valori precum promovarea democrației, statului de drept și principiile economiei de piață.” – a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

Șeful diplomației Republicii Moldova a reiterat caracterul special al parteneriatului cu statul Carolina de Nord și importanța acestuia pentru dialogul strategic cu SUA, concretizată prin numeroase proiecte inclusiv renovarea și dotarea mai multor instituții de învățământ, spitale și orfelinate, programe de parteneriat: instruire la distanță, stomatologie, farmaceutică, asistență medicală generală, mobilitatea academică a profesorilor, studenților, susținerea procesului de modernizare a echipamentului medical și didactic, oferirea de burse tinerilor din familii defavorizate și acordarea asistenței medicale copiilor cu necesități speciale.

„I-am mulțumit doamnei secretar de stat al Carolinei de Nord Elaine Marshall pentru contribuția personală, dedicația și atașamentul în asigurarea unei cooperări durabile şi dinamice, de natură să consolideze schimburile culturale, academice și economice.” – a adăugat ministrul Nicu Popescu.

La finalul discuției oficialii au remarcat importanța diplomației populare care stă la baza inițiativelor în derulare în beneficiul cetățenilor celor două state.

Noutăţile partenerilor

comentarii: