image
Sursa foto: facebook.com/pelin.dima

VIDEO: Alegătorii din Transnistria, duși organizat la Bălți să voteze președintele Ucrainei

Turismul electoral din regiunea transnistreană, care a existat la alegerile parlamentare din 24 februarie, este aplicat și astăzi, la scrutinul prezidențial în Ucraina. Locuitori din Transnistria care dețin pașaport ucrainean au fost transportați oraganizat la Consulatul Ucrainei din Bălți, să aleagă președintele ucrainean, transmite presa din nordul țării.

Unii oameni spun că transportul a fost asigurat de autoritățile locale din Râbnița, alții afirmă că autobuzele au fost comandate de comunitatea ucrainenilor din stânga Nistrului.

Reprezentanții Consulatului spun că în piața centrală din Râbnița, în aceste momente, aproape 200 de cetățeni ucraineni așteaptă autobuzele pentru a se deplasa la Bălți, transmite NordNews.

Zilele acestea, presa de la Tiraspol a scris negru pe alb că, în data de 31 martie, locuitorii din stânga Nistrului, care au cetățenie ucraineană, vor fi transportați gratuit la secțiile de votare deschise de statul vecin la ambasada din Chișinău și consulatul din Bălți. Agenția „Novosti Pridnestrovia” scria că autocarele cu alegătorii care vor veni la misiunea diplomatică a Ucrainei din Chișinău vor porni duminică dimineață din orașele Tiraspol, Bender, Dnestrovsk, Slobozia, Grigoripol și Dubăsari. Pe de altă parte, autobuzele cu cetățeni ucraineni care locuiesc în raioanele Camenca și Râbnița vor merge la consulatul din Bălți, scria presa din stânga Nistrului.

Aceeași instituție de presă publică numele, precum și numerele de telefon ale responsabililor de transportarea gratuită și organizată a votanților din regiunea transnistreană. Totuși, cine plătește pentru toate acestea nu se spune.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: