image
Sursa foto: newsmaker.md

Leancă, suspectat că ar fi mers în deplasări achitate dublu - și de organizații străine, și din banii statului

În perioada în care era ministru de Externe, Iurie Leancă ar fi mers în mai multe deplasări care ar fi fost achitate și din visteria statului, și de o organizație străină. Cel puțin asta spune deputatul Lilian Carp, care afirmă că informația i-a fost spusă de mai mulți ambasadori. Carp a precizat că va depune o nouă sesizare la Procuratură privind presupusele încălcări comise de Iurie Leancă.

„Voi face o nouă sesizare referitor la activitatea acestui personaj. Mai mulți ambasadori îmi trimit anumite date despre încălcările comise de el când a fost în funcție. Mă refer la anumite încălcări comise când a fost dumnealui în funcția de ministru și viceministru de externe, despre anumite deplasări care erau achitate de PNUD. Și voi cere instituțiilor statului să verifice dacă nu au fost achitate deplasările din două conturi - din banii statului și din banii PNUD. Au fost mai multe deplasări și ei au anumite suspiciuni că a fost dublă finanțare - atât din bugetul de stat cât și din banii PNUD. Voi face o interpelare pentru a verifica dacă este adevărat sau nu. Eu nu aduc învinuiri directe atât timp cât nu am dovezi”, a spus Lilian Carp, în timpul declarațiilor pentru presă la Parlament.

„Dacă totuși se discută despre activitatea Open Dialog în RM, pentru a anexa anumiți politicieni precum că au beneficiat de deplasări de la această fundație, o să mă refer la acest personaj. În perioada în care a fost un simplu prim-ministru, mai mulți consilieri de-ai dumnealui au primit bani de la o fundație germană. Și vreau să întreb, de ce sunt duble standarde? De ce dacă pentru unii sunt achitate anumite deplasări drept persoane fizice acest lucru este considerat imixtiune în politica statului, iar în cazul în care anumiți funcționari sunt direct plătiți cu anumite burse, asta nu este considerată imixtiune în politica statului?”, a mai adăugat Lilian Carp.

Totodată, deputatul a menționat că deși a anunțat că se retrage din politică după expirarea actualului mandat de deputat, se va implica totuși în alegeri, pentru a se asigura că Iurie Leancă nu va câștiga alegerile în circumscripția în care va candida.

„Am spus că nu mă voi mai implica în politică după aceste alegeri, dar promit ferm că în circumscripția în care va participa Iurie Leancă mă voi implica cu toată ardoarea pentru candidatul care să arate cine este acest fariseu politic din RM. Voi ajuta echipa de acolo, echipa de dreapta. Voi da o mână de ajutor ca el să nu mai ajungă în politică, ci după gratii, acolo unde îi este locul”, a punctat Lilian Carp.

Deocamdată Iurie Leancă nu a reacționat la acuzații.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: