image
Sursa foto: Jurnal.md

Transelectrica din România intenţionează să înfiinţeze o reprezentanţă în Republica Moldova

Ministerul român al Economiei a anunţat că transportatorul national de energie electrică Transelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat din România, intenţionează să înfiinţeze o reprezentanţă în Republica Moldova.

”Republica Moldova este o destinaţie interesantă şi plină de potenţial pentru investitorii români şi am încredere deplină că din această toamnă vom vedea o intensificare a interesului investitorilor români pentru ţara vecină”, a declarat ministrul român al Economiei, Dănuţ Andruşcă.

Oficialul de la București a amintit că, în domeniul energiei electrice, operatorul român de transport, Transelectrica, colaborează cu success cu ÎS Moldoelectrica, în sensul interconectării sistemelor celor două ţări. În vederea dinamizării acestei colaborări, Transelectrica intenţionează să înfiinţeze o reprezentanţă în Republica Moldova.

Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, a subliniat totodată importanţa economică şi politică a gazoductului Ungheni-Chişinău, despre care a arătat că este unul dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare din regiune, care va contribui la asigurarea securităţii energetice a Republicii Moldova.

România este deja principalul partener comercial al ţării noastre iar volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu România a înregistrat suma de 1 miliard de dolari, doar în primele şase luni ale anului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: