image
Sursa foto: alamy.com

Indemnizații de peste 3 milioane de lei pentru mai mulți judecători demisionari

Consiliul Superior al Magistraturii solicită Ministerului Finanțelor peste trei milioane de lei drept indemnizații unice de concediere pentru mai mulți judecători, care au demisionat recent. Asta după ce la CSM a fost înregistrată cererea președintelui Curții de Apel Chișinău, Ion Pleșca, dar și cea a șefei secretariatului Curții Supreme de Justiție, Fatima Gamurar, de a fi alocate mijloace financiare suplimentare pentru a fi acoperite cheltuielile apărute.

Potrivit unei hotărâri emise de CSM, ambele solicitări au fost acceptate. S-a făcut și o propunere către Ministerul Finanțelor pentru a fi identificate posibilitățile de alocare a sumei totale de 3 milioane 307 mii 228 de lei. Dintre care, 467 de mii 54 de lei - pentru indemnizație unică fostei judecătoare de la Curtea de Apel Chișinău, Nina Traciuc, iar 2 milioane 840 de mii 174 de lei - pentru judecătorii de la Curtea Supremă de Justiție, Tatiana Vieru, Iulia Sârcu, Elena Covalenco, Dumitru Visternicean și Valeriu Doagă. După efectuarea demersului consiliului, judecătorii CSJ, Tatiana Vieru și Valeriu Doagă, s-au răzgândit și și-au retras cererile de concediere.

Jurnal TV a încercat să obțină o reacție de la Serviciul de presă al Ministerului Finanțelor cu privire la această propunere. Consultantul principal Drăgălina Drenţa le-a sugerat însă jurnaliștilor să facă o solicitare oficială pe adresa instituției. După mai multe ore de așteptare, la redacție nu a venit niciun răspuns.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: