image
Sursa foto: platformada.md

Andrei Năstase: În maximum un an Chișinăul va fi iluminat în întregime

Andrei Năstase, candidatul unic al forțelor anti-oligarhice și pro-europene pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, a avut o întâlnire cu locuitorii din sectorul Ciocana al capitalei.

Andrei Năstase a prezentat soluțiile sale pentru redresarea situației din sector, în special pentru iluminatul insuficient, lipsa locurilor de parcare, construcțiile nefinalizate de 10 ani, mirosul insuportabil de la stația de epurare și prelungirea bulevardului Mircea cel Bătrân până la strada Bucovinei.

„În maximum un an Chișinăul va fi iluminat în întregime, căci vom stabili un sistem inteligent de iluminare, bazat pe o rețea de corpuri de iluminat cu LED-uri. Planul Urbanistic general va prevedea obligatoriu construcția spațiilor de parcare subterane deschise, iar în zonele supra-aglomerate se va lua în calcul construcția infrastructurii de parcare inteligentă și integrată”, a ținut să explice Andrei Năstase, printre obiectivele sale fiind și implementarea proiectelor de renovare și reutilare a stațiilor de epurare și pompare a apei cu suportul partenerilor de dezvoltare, finalizarea proiectului de prelungire a bulevardului Mircea cel Bătrân, finalizarea de urgență a imobilelor construite legal și analiza amplă cu soluții optime pentru construcțiile ilegale.

De asemenea, Andrei Năstase s-a referit și la destinul suburbiilor, care, în concepția sa, trebuie să se dezvolte mult mai dinamic.

„În cadrul programului „Chișinău – capitala în care să vrei să trăiești” integrarea tuturor suburbiilor e văzută prin prisma interconectării rapide cu orașul pe dimensiunea transportului, a infrastructurii, a rețelei de drumuri calitative, a acordării suportului financiar necesar pentru a impulsiona dezvoltarea mediului de afaceri inclusiv la periferii, toate acestea pentru a extinde programul „Chișinău – Cluster 20-23” și pe zona suburbiilor”, a spus Andrei Năstase, subliniind că suburbiile sunt și vor rămâne parte integrantă a municipiului.

Totodată, Andrei Năstase a îndemnat oamenii să iasă la vot duminică, valorificând astfel șansa de a transforma municipiul Chișinău într-un oraș în care să vrei să trăiești.

Noutăţile partenerilor

comentarii: