Prevederea de 100 de metri este sub semnul întrebării însă. Premierul Pavel Filip s-a interesat cine și cum va măsura cei 100 de metri. „Parcă venim să eliminăm posibilități de interpretare, dar raza de 100 de metri va fi o problemă. Cine o să măsoare cei 100 de metri, o să desenăm un cerc în jurul secțiilor de votare?”, s-a interesat Filip, care a propus ca prevederea să fie exclusă. „Dar lăsăm la discreția Parlamentului”, a adăugat acesta.

Astfel, dacă se va renunța la această prevedere, agitația electorală va fi interzisă doar în interiorul secțiilor de votare.

Amenda pentru nerespectarea noilor prevederi va constitui de la 300 la 600 de lei pentru persoane fizice și de la 1.200 la 1.500 de lei pentru persoanele cu funcţie de răspundere sau candidați electorali.

Inițiativa legislativă a fost elaborată în urma recomandărilor Comisiei juridice, numiri și imunități, care la 31 octombrie curent a aprobat Raportul cu privire la analiza, expertiza și evaluarea legislației electorale ce a stat la baza invalidării alegerilor locale în municipiul Chişinău.

Documentul urmează să fie transmis spre examinare și aprobare Parlamentului.