image
Sursa foto: timeanddate.com

NASA va încerca, în premieră, să devieze un asteroid de pe orbita sa

NASA va încerca, în premieră, să devieze un asteroid de pe orbita sa în 2022, cu ajutorul misiunii Double Asteroid Redirection Test (DART). Asteroidul, numit Didymoon, este de aproximativ 150 de metri înălţime şi aparţine sistemului Didymos. Acesta este cel mai accesibil asteroid de mărimea sa de pe Pământ.

Misiunea DART va fi prima încercare a NASA de a demonstra ceea ce este cunoscut drept impact kinetic, care va lovi asteroidul pentru a-şi schimba orbita în vederea apărării împotriva unui viitor potenţial impact al asteroidului, potrivit unui comunicat al lui Lindley Johnson, ofiţer NASA pentru apărarea planetei.

NASA a afirmat că misiunea DART va realiza impactul kinetic prin prăbuşirea în mod deliberat a sa pe suprafaţa asteroidului la o viteză de aproximativ 6 km/secundă, relatează mediafax.ro.

Se precizează că această coliziune va schimba viteza satelitului natural Didymoon, care orbitează asteroidul principal din acest sistem cu o fracţiune de 1%, suficient pentru a putea fi evaluată folosind telescoapele de pe Pământ.

Misiunea va fi lansată în perioada decembrie 2020 şi mai 2021.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: