image
Sursa foto: border.gov.md//foto simbol

Prins cu permis de conducere fals la frontiera de stat

Poliţiştii de frontieră din punctul de trecere Sculeni au identificat în fluxul de călători un cetăţean moldovean cu permisul de conducere falsificat. Incidentul a avut loc la 24 ianuarie 2019, pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Poliţiştii de frontieră au supus verificării un camion de model MAN, fiind legitimat un locuitor al orașului Râşcani, în vârstă de 44 de ani.

Acţionând în baza analizei de risc şi a declaraţiilor nesigure a călătorului s-a luat decizia extinderii controlului de frontieră.

Conducătorul auto a prezentat toate documentele deţinute asupra sa. Verificarea minuţioasă ale acestora a evidenţiat nereguli la cel de-al doilea permis de conducere, care ar fi fost eliberat de autorităţile naţionale.

Totodată, ca urmare a cercetării actului cu tehnica specială, poliţiştii de frontieră au constatat semne vădite de falsificare.

Conducătorul auto a declarat că documentul i-a fost perfectat de către conducerea firmei la care activa şi nu cunoştea despre statutul acestuia.

Deoarece moldoveanul avea şi documentele necesare pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, acesta şi-a continuat drumul. Permisul de conducere falsificat a fost ridicat şi transmis spre expertiză.

Angajaţii Poliţiei de Frontieră investighează cazul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: