image
Sursa foto: Adrian Candu//Facebook

Adrian Candu îi răspunde lui Slusari la acuzațiile privind jaful bancar: „Eu nu am semnat această tranzacție”

Deputatul PD, Adrian Candu, a dezmințit astăzi în cadrul unei conferințe de presă, acuzațiile care i le-a adus președintele Comisiei de anchetă pentru investigarea furtului miliardului Alexandru Slusari, precum că acesta ar fi reprezentat compania „OTIV Prime”, care aparținea lui Vladimir Plahotniuc, într-o tranzacție de vindere a acțiunilor BEM preluate prin atac raider de la la Victor și Viorel Țopa către Veaceslav Platon.

Adrian Candu a declarat că nu a semnat nicio tranzacție despre care vorbește Slusari.

„Tranzacția de care spunea Slusari din 2011, este o tranzacție legală făcută în Olanda și înregistrată de autoritățile olandeze. Eu am semnat doar anti-contractul de vânzare-cumpărare, nu și această tranzacție, care a fost semnată de autoritățile din Olanda și s-a referit la vânzarea unor acțiuni și companii din Republica Moldova”, a declarat deputatul PD.

Totodată, Candu a spus că nu a fost o tranzacție secretă precum afirma Slusari, ci una privată și a menționat că: „Alexandru Slusari nu face diferență între o tranzacție secretă și una privată”.

Amintim că în urma audierilor lui Adrian Candu în dosarul privind elucidarea circumstanțelor jafului bancar, Alexandru Slusari a declarat că Candu nu a avut dreptul legal să semneze acest contract, fiind deputat în Parlament.

Slusari a precizat că această tranzacție din 2011 a reprezentat fundamentul jafului bancar.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: