image
Sursa foto: privesc.eu

După chipul şi asemănarea PD: Jurnal TV, INTERZIS și la partidul lui Șor

Ilan Șor preia practicile lui Vladimir Plahotniuc în raport cu presa. După ce anterior PD-ul a blocat accesul pentru echipa Jurnal TV, la fel a procedat astăzi și Partidul Șor.

Deși inițial reprezentantul formațiunii Alina Șargu a spus că nu permite Jurnal TV să reflecte un eveniment pentru că nu au acreditare, ulterior a trimis un mesaj cu precizarea: „Nu acredităm pentru că nu sunteți o instituție media imparțială”.

Reprezentanții Partidului Șor au organizat o conferință de presă cu privire la ultimele evenimentele din Italia, unde formațiunea desfășura concerte pentru moldovenii stabiliți acolo. Au fost acceptați toți reporterii, nu însă și echipa de filmare a Jurnal TV.

Inițial s-a invocat lipsa acreditării, însă la nicio întrebare privind termenul limită pentru obținerea acreditării sau când a fost făcut anunțul despre eveniment nu a existat un răspuns clar. „Nu sunteți în listă”, a spus Șargu.

Peste puțin timp, tot Alina Șargu a trimis un mesaj reporterului în care se spunea că nu sunt acreditați pentru că „nu ar fi instituție media imparțială”.

Jurnal TV a aflat apoi că acreditarea la evenimentul organizat de Partidul Șor a fost redusă la o simplă listă cu instituțiile de presă, reprezentanții cărora au fost acceptați după ce și-au pus semnătura.

În octombrie curent, echipei Jurnal TV i s-a interzis accesul la Partidul Democrat. Drept reacție, ONG-urile de media au condamnat practicile admiterii selective a jurnaliștilor la evenimentele de interes public. Organizaţiile neguvernamentale au invocat articolul 180 prim din Codul Penal al Republicii Moldova, care prevede că împiedicarea în mod intenționat a activității jurnalistului este o faptă pasibilă de răspundere penală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: