image
Sursa foto: MOLDPRES.MD

Fostul șef al PCCOCS, Nicolae Chitoroaga, ELIBERAT din arest; Are interdicție de a părăsi țara

Fostul șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Nicolae Chitoroagă, a fost eliberat din arest la sfârșitul săptămânii trecute. Acesta însă are interdicția de a părăsi teritoriul Republicii Moldova.

Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție, a declarat pentru IPN că procurorii au făcut toate acțiunile urgente care se impuneau și s-a decis să fie aplicată o altă măsură preventivă – obligația de a nu părăsi țara. Șeful Procuraturii Anticorupție a mai spus că se fac în continuare acțiuni de urmărire penală, dosarul este încă la etapa investigării.

Fostul șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Nicolae Chitoroagă, a fost reținut pe 21 noiembrie, într-o cauză penală pornită pe faptul îmbogățirii ilicite. A doua zi, a fost plasat în arest preventiv pentru 15 zile.

Potrivit Codului Penal, îmbogățirea ilicită se pedepsește cu amendă de la 8000 la 10000 de unități convenționale sau cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Vineri, Nicolae Chitoroagă a fost suspendat din funcția de procuror, asta după ce procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a solicitat suspendare acestuia Consiliului Superior al Procurorilor. CSP a dat curs solicitării lui Stoianoglo.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: