image
Sursa foto: europa.eu

Liderii europeni s-au ridicat și au plecat; Negocierile pentru bugetul UE s-au încheiat cu un EȘEC

Summitul UE dedicat obţinerii unui acord privind cadrul financiar multianual pentru perioada 2021-2027 s-a încheiat abrupt vineri seară, după ce liderii statelor membre nu au reuşit să ajungă la o înţelegere.

Cei 27 de şefi de stat şi de guvern au petrecut două zile într-o încleştare privind bugetul UE pe 2021-2027, fiind evidentă o diviziune profundă între statele net contributoare şi cele care au dorit menţinerea nivelului cheltuielilor.

„Summitul s-a încheiat”, a postat, pe Twitter, Barend Leyts, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Consiliului European, Charles Michel.

„Am muncit foarte mult pentru a ajunge la un acord. Din nefericire, astăzi nu a fost posibil să ajungem la un acord. Ne-am dat seama că avem nevoie de mai mult timp”, a declarat Charles Michel, potrivit site-ului Politico.eu, la finalul reuniunii Consiliului European.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a confirmat că negocierile au fost suspendate, informează Agerpres. „A devenit evident că diferenţele erau prea mari pentru a se putea ajunge la un acord, de aceea am anulat negocierile. Preşedintele Consiliului European va decide o nouă reuniune după consultări cu statele membre”, a afirmat Angela Merkel.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: