image
Sursa foto: Diaspora Moldovei în Israel//Facebook

Diaspora din Israel a protestat: „Sergiu Cebotari și Gheorghe Petic au fost judecați pe nedrept”

Un grup de moldovenii din diaspora au protestat ieri, la Israel, față de sentințele pe care le-au primit Sergiu Cebotari și Georghe Petic, după ce au dezvaluit scheme de contrabanda.

„Justiția incorectă care s-a stabilit la noi în țară face prăpăd din cetățenii noștri, din cei mai buni patrioți. A fost judecat pe nedrept Gheorghe Petic, Sergiu Cebotari.”, afirmă o moldoveancă participantă la protest.

Oamenii spun că zilnic rămân șocați de ceea ce se întâmplă în Republica Moldova

„Ce se întâmplă în țara noastră este strigător la cer. Ne uităm cu ochii în lacrimi la fiecare știre despre ceea ce se petrece în țara noastră și îmi este jale pentru că acolo îmi este familia. Noi vrem să ne întoarcem la pământul natal, dar nu vrem să fim înjosiți precum sunt toții oamenii din Moldova care sunt înjosiți, ca și în cazul lui Gheorghe Petic și Sergiu Cebotari.”, a declarat unul dintre protestatari.

Moldovenii din diaspora condamnă și faptul că susținătorii lui Gheorghe Petic au fost gazați de către polițiști cu gaze lacrimogene.

Precizăm că ofițerul în rezervă, Gheorghe Petic a fost condamnat la trei ani și șase luni de pușcărie, cu executarea pedepsei într-un penitenciar de timp semi-închis și amendat cu 30.000 de lei, fiind acuzat de viol. Iar fostul angajat al „Poștei Moldovei”, Sergiu Cebotari, care a făcut mai multe dezvăluiri despre o schemă de trafic cu anabolizante, a fost condamnat la opt ani de închisoare, cu executare, într-un dosar penal pentru delapidarea averii străine și folosirea muncii forțate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: