image
Sursa foto: Jurnal.md

UE oferă un grant de 10 milioane de euro pentru extinderea infrastructurii de aprovizionare cu apă și canalizare în Cahul

Ministerul Finanțelor, Banca germană KfW și Municipiul Cahul au semnat acordul de implementare a grantului și proiectului „UE pentru Moldova: Apă curată pentru Cahul”, în valoare de 10 milioane de euro.

Proiectul este destinat reabilitării și extinderii infrastructurii de aprovizionare cu apă și canalizare în regiunea Cahul din sudul Republicii Moldova.

Entitatea implementatoare a proiectului este desemnată Agenția de Dezvoltare Regională Sud, iar termenul de debursare a resurselor de grant este 30 decembrie 2024.

Potrivit autorităților, acest proiect va aduce rezultate tangibile directe populației din regiunea Cahul, prin minimizarea riscurilor pentru sănătate, precum și îmbunătățirea protecției mediului prin reducerea poluării apei și conservarea apelor subterane din sudul Republicii Moldova în conformitate cu Planul de gestionare a bazinului hidrografic pentru districtul Dunăre-Prut și Marea Neagră și utilizarea mai inteligentă a resurselor naturale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: