image
Sursa foto: Getty Images

Jose Mourinho, făcut praf în presa italiană: "Să-i fie rușine! 90 de milioane de euro doar ca să ia 6 de la Bodo Glimt"

AS Roma a produs cea mai mare surpriză a serii de joi în competițiile europene, după ce a fost umilită cu 6-1 de către formația norvegiană Bodo Glimt.

Jose Mourinho se bucura de un parcurs excelent pe banca giallorossi, cu 9 victorii din 11 meciuri. În cele două înfrângeri înregistrate până la partida din grupele Conference League, echipa lusitanului pierduse la diferență de doar un gol.

La finalul meciului, "The Special One" a ieșit cu niște declarații dure, în cadrul cărora nu s-a ferit să spună că o parte din jucătorii folosiți din primul minut nu se ridică la nivelul titularilor de drept.

Publicația Calcio Mercato i-a oferit o replică la fel de dură portughezului, într-un articol în care nu l-a menajat deloc, intitulat "Să-i fie rușine lui Mourinho. 90 de milioane de euro ca să ia 6 goluri de la Bodo Glimt. Măcar Fonseca le-a luat de la United. Și mai dă vina pe jucători...".

Italienii consideră că Mourinho nu este îndreptățit să dea vina pe jucătorii săi, după ce formația de pe Stadio Olimpico a investit enorm în perioada de transferuri din vară.

"Totuși, acest 6-1 depășește orice imaginație, pentru că una e să fii umilită de echipe care au câștigat Liga Campionilor și au trofee de tot felul în CV-ul lor, alta e să fii umilit de Bodo Glimt. Există un aspect și mai trist legat de noaptea norvegiană întunecată a Romei, iar acela este promptitudinea cu care Mourinho a aruncat vina pe jucători, umilindu-i și salvându-și pielea.

(...) Cum este posibil ca după toate aceste întăriri, și cu un antrenor care este plătit cu 7 milioane de euro anual, Roma să piardă cu 6-1 contra lui Bodo Glimt? În loc să dea vina pe calitatea slabă a unor jucători de-ai săi, lui Mourinho ar trebui să-i fie rușine de ce a făcut echipa sa.

Roma lui Fonseca a primit și ea 6 goluri, dar măcar adversarul era Manchester United (n.r. 2-6, în semifinala Europa League din sezonul trecut). Iar cei de la Friedkin (n.r. noii investitori ai Romei) nu cheltuiseră o sută de milioane de euro pe transferuri și pe antrenor", au scris, printre altele, italienii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: