image
Sursa foto: AFP

Primar ÎNJUNGHIAT de mai multe ori în timpul unui concert de strângere de fonduri pentru spitale de copii // VIDEO

Primarul marelui port polonez Gdansk, Pawel Adamowicz, a fost atacat duminică seară de un necunoscut care l-a lovit de mai multe ori cu un obiect ascuţit. În vârstă de 53 de ani, primarul Pawel Adamowicz a trebuit să fie resuscitat după atac și este spitalizat în stare critică.

Atacul a avut loc în faţa a câteva sute de persoane, pe un podium ridicat cu ocazia unei strângeri de fonduri pentru o organizaţie finanţând achiziţionarea de echipamente medicale pentru spitalele de copii.

Suspectul, un localnic în vârstă de 27 de ani, a fost reținut imediat după agresiune. Individul nu a fost oprit să intre pe scenă pentru că avea asupra lui o legitimație de presă, relatează mass-media poloneză. Suspectul se pare că a fost recent eliberat din închisoare. Acesta a afirmat că a fost torturat în timpul detenției. Potrivit relatărilor, suspectul ar fi strigat că a fost închis pe nedrept.

Potrivit unor martori citaţi de mai multe media, individul a apărut brusc pe podium, a luat microfonul şi a afirmat că a fost aruncat în închisoare de guvernul centrist precedent al Platformei Civice (PO). Acest partid l-a sprijinit pe Pawel Adamowicz cu prilejul alegerilor municipale din toamna lui 2018.

Adamowicz conduce de 20 de ani orașul Gdansk și este membru al partidului de opoziție Platforma Civică.

Noutăţile partenerilor

comentarii: