image
Sursa foto: Alexandr Kryazhev

Numărul incendiilor în Pădurea Amazoniană a crescut cu 85% faţă de 2018

Numărul incendiilor de vegetaţie care au avut loc în Pădurea Amazonia din luna ianuarie a ajuns la 74.155, înregistrând o creştere de aproape 85% a numărului incendiilor faţă de anul trecut, a informat Institutul Naţional pentru Cercetarea Mediului din Brazilia (INPE), relatează The Washington Post.

„Nu este nimic anormal în ceea ce priveşte clima de anul acesta sau precipitaţiile din regiunea Amazoniană, care este doar cu puţin sub medie", a informat cercetătorul Alberto Setzer, din cadrul INPE.

"Sezonul uscat crează condiţii favorabile pentru folosirea şi extinderea focului, însă aprinderea focului este un act realizat de oameni, fie intenţionat, fie ca accident", a adăugat acesta.

Fumul degajat în urma unui astfel de incendiu a acoperit complet cerul în oraşul Sao Paolo din Brazilia.

INPE a descoperit de asemenea că numărul defrişărilor din Brazilia a crescut anul acesta. La începutul lunii august, INPE a informat că aproximativ 1.330 de metri pătraţi de pădure tropicală lipsesc încă din luna ianuarie, relatează mediafax.ro.

Publicarea acestor statistici a adus critici la adresa preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro. Bolsonare, care susţine dezvoltarea agriculturii şi mineritului în regiunea Amazoniană, a declarat că aceste numere nu sunt reale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: