image
Sursa foto: mediafax.ro

Membri ai mişcării „Vestele Galbene" au incendiat staţii de taxare şi au provocat haos pe autostrăzile din Franţa

Membri ai mişcării „Vestele Galbene" au ocupat mai multe staţii de taxare, incendiind unele din acestea, şi au provocat haos pe autostrăzile din Franţa, informează agenţia de ştiri Reuters.

Potrivit Vinci Autoroutes, companie care administrează cele mai multe staţii de taxare rutieră din Franţa, manifestaţii s-au înregistrat la aproximativ 40 de staţii din reţeaua sa, iar unele intersecţii de autostrăzi au fost avariate, în mod notabil în oraşe precum Avignon, Orange, Perpignan şi Agde.

Protestatarii au incendiat, în noapte de luni spre marţi, o staţie de taxare din Bandol, în sudul Franţei. Şi o staţie de taxare din oraşul Manosque a fost incendiată. Marţi, în urma acestor incidente au fost reţinute aproximativ 20 persoane.

„Şoferii ar trebui să acorde mare grijă pe măsură ce se apropie de staţiile de taxare şi de rampele de acces spre autostrăzi datorită prezenţei a numeroşi pietoni", se afirmă într-un comunicat al companiei Vinci.

Mai multe persoane au decedat în urma unor accidente rutiere produse pe autostrăzi ca urmare a blocajelor provocate de protestele mişcării "Vestele Galbene".

Protestatarii, nemulţumiţi de creşterea preţurilor la carburanţi şi impunerea de noi limite de viteză, au blocat în ultima lună mai multe şosele şi autostrăzi din Franţa. Mai mult, aceştia au avariat ori chiar distrus sute de radare rutiere, scrie mediafax.ro.

Potrivit autorităţilor franceze, în 2017, radarele rutiere au adus statului venituri de aproximativ 84 de milioane de euro pe lună.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: