image
Sursa foto: capturi video Twitter

12 persoane au murit în metroul inundat din China: „Apa a ajuns la glezne, apoi până la genunchi și în final până la gât”

12 persoane au murit după ce precipitații record au inundat rețeaua de metrou din Zhengzhou, China, iar sute de pasageri au fost blocați în tuneluri și garnituri, transmite Digi24.

Peste 500 de persoane au fost salvate din tunelurile din Zhengzhou, potrivit BBC, care citează surse locale.

Ploile masive din ultimele zile au provocat pagube mari în provincia Henan, iar 200.000 de oameni au fost evacuați. Cel puțin 25 de persoane au murit și șapte sunt date dispărute în capitala provinciei, Zhengzhou.

În Zhengzhou, a plouat în trei zile cât într-un an. Așa se face că, marți, sistemul de canalizare a fost depășit, iar apa a ajuns în tunelurile feroviare.

Oamenii care au fost salvați de la metrou au povestit cum apa a pătruns prin uși, crescând ușor până la „glezne, apoi până la genunchi și în final până la gât”. „Toți cei care am putut, ne-am urcat pe scaunele metroului”, a scris o femeie pe rețeaua chineză Weibo.

Copiii au fost ridicați pe umeri de către părinți și toți pasagerii și-au abandonat bagajele care ar fi putut să îi tragă în jos.

Un pasager salvat a spus că după jumătate de oră nu se mai putea respira.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: