„Uniunea Europeană oficial a solicitat ca autoritățile Republicii Moldova să ia măsuri urgente și imediate pentru a se asigura că alegerile parlamentare viitoare sunt organizate într-o manieră credibilă, incluzivă și transparentă. Aceasta include asigurarea unei monitorizări internaționale adecvate și asigurarea unor condiții echitabile pentru opoziție, inclusiv în ceea ce privește înregistrarea și mass-media”, a declarat Alexandru Slusari, cu referire la declarațiile oficialilor de la Comisia Europeană, aflați în vizită la Chișinău.

„Tot mai evidentă este poziția lumii civilizate, că dacă se va continua acest „bespredel” electoral cu deținuții politici, acuzații halucinate de „trădare de țară", coruperea uriașă a alegătorilor, imixtiunea justiției capturate în corectarea rezultatelor scrutinului etc., atunci aceste alegeri până la 24 februarie riscă să fie eșuate, fiind nerecunoscute nici de UE și nici de SUA”, a adăugat vicepreședintele Platformei DA.

Prin urmare orice guvern instaurat ulterior de gruparea Plahotniuc - Dodon - Șor nu va fi recunoscut de partenerii externi, iar împotriva celor care au fraudat alegerile vor fi introduse sancțiuni personale, a continuat Slusari.

„Dar dacă nu vor fi aplicate metodele absolut antidemocratice împotriva opoziției antioligarhice, atunci noi învingem, chiar dacă toate resursele financiare, mediatice și administrative sunt concentrate în mâinile mafiei. Așa cum s-a întâmplat recent în capitală, unde i-am bătut după regulile lor”, a mai spus vicepreședintele Platformei DA.