Breaking News

image
Sursa foto: eNou.ro

Eurovision 2019: Cine este reprezentanta României la concursul muzical // VIDEO

Ester Peony, reprezentanta României la Eurovision 2019, a câștigat selecția națională cu piesa „On a Sunday” și va merge la semifinalele care vor avea loc pe 14 și 16 mai la Tel Aviv.

Ester Peony a declarat, după calificarea la Eurovision 2019, că încearcă să îmbine stilul său cu unele detalii pe care le admiră la artiştii preferaţi şi mărturiseşte că nu are temeri legate de concursul cântecului european, care va avea loc în mai la Tel Aviv, scrie digi24.ro..

„Sincer, n-are de ce să-mi fie teamă, pentru că ştiu că până în mai o să am foarte mult timp de pregătire şi chiar îmi doresc să îmi reprezint ţara cu mândrie şi sigur o să câştigăm”, a declarat Ester Peony pentru Agerpres.

Totodată, cântăreaţa a dezvăluit ce a motivat-o în show-ul Selecţiei Naţionale pentru Eurovision 2019. „Cel mai mult m-a motivat ... M-am rugat la Dumnezeu şi ştiu că de sus porneşte totul şi fiecare are un drum, un destin şi îi mulţumesc lui Dumnezeu”, a spus Ester Peony, adăugând că a găsit sprijin în echipa şi fanii săi, aflaţi la spectacolul de la Sala Polivalentă.

Artistul de la Eurovision preferat al reprezentantei României este câştigătoarea din 2012 a concursului, Loreen.

„Am ascultat foarte mult cum cântă, cum interpretează şi am încercat să combin cumva stilul meu şi să iau de la fiecare artist care îmi place câte ceva, să se formeze ceva frumos”, a mai spus Ester Peony.

Cântăreața a vorbit cu jurnaliştii, după primirea trofeului Eurovision 2019 România, despre cum a compus piesa câştigătoare.

„Piesa am produs-o în studio cu producătorul meu, doar eu cu el. Totul a pornit de la nişte acorduri de chitară. Am chemat-o şi pe prietena mea cea mai bună, Ioana, care a scris versurile şi de la ea a pornit On a Sunday”, a povestit Ester Peony.

„On a Sunday” este compus de Ester Alexandra Creţu şi Alexandru Şerbu, pe versurile Ioanei Victoria Badea.

Ester Peony s-a clasat pe primul loc în urma Selecţiei Naţionale pentru Eurovision 2019, cu 65 de puncte, urmată fiind de Laura Bretan, cu "Dear Father" (60 de puncte), şi Bella Santiago, cu "Army of Love" (58 de puncte). Clasamentul a fost realizat în baza votului a şase juraţi şi a televotului. Votul publicului a avut ponderea votului unui jurat.

Ester Alexandra Creţu (Ester Peony) şi-a descoperit pasiunea pentru muzică în copilărie, la Montreal, Canada, potrivit site-ului oficial Eurovision 2019.

În 2014, a devenit cunoscută pentru modul în care cânta coveruri ale unor piese faimoase şi a semnat cu o casă de discuri românească. Un an mai târziu, a debutat cu single-ul "Sub aripa ta", alături de Vescan. În prezent, ea lucrează la primul album, mai arată eurovision.tv.

Eurovision 2019 are loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai. Finala Eurovision 2019 are loc pe 18 mai.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: