image
Sursa foto: Getty Images

Islanda, "ucigaşa" de giganţi: Messi şi Ronaldo nu au marcat din peste 20 de şuturi contra nordicilor

Debutantă la Euro, în urmă cu 2 ani, şi la Cupa Mondială, la actuala ediţie, Islanda se dovedeşte o adversară dificilă pentru cei mai buni fotbalişti ai planetei, Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi.

Nordicii nu doar că au reuşit să evite înfrângerea contra Portugaliei şi a Argentinei, la debutul în cele două turnee finale, dar i-au şi blocat pe câştigătorii ultimelor 10 Baloane de Aur, care nu au putut să înscrie. Asta deşi cei doi au tras, în total, peste 20 de şuturi.

În urmă cu 2 ani şi două zile, la Saint-Etienne, Islanda a debutat la Euro printr-un 1-1 în faţa Portugaliei. Lusitanii au deschis scorul prin Nani, dar Birkir Bjarnason a înscris golul prin care micuţa ţară nordică a obţinut primul punct din istoria sa la un turneu final.

Sâmbătă, la Moscova, naţionala celei mai mici ţări calificate vreodată la Cupa Mondială a făcut din nou istorie. Echipa pregătită de Heimir Hallgrimsson a obţinut un alt rezultat de 1-1, în faţa Argentinei, finalista ediţiei trecute, şi a reuşit să-l blocheze pe Lionel Messi, care a ratat şi un penalty.

În total, Ronaldo şi Messi au trimis nu mai puţin de 21 de şuturi spre poarta islandezilor (10 portughezul, 11 argentinianul), fără a reuşi să marcheze.

"A fost un meci mare. Pentru noi nu era cea mai simplă partidă pentru un debut la Mondial, însă un punct împotriva Argentinei înseamnă enorm. Este un moment important pentru echipa noastră, care ne va ajuta mult pentru meciurile următoare", a declarat antrenorul nordicilor, la finalul partidei contra vicecampioanei mondiale.

Remarcabil este şi faptul că Islanda a primit doar două goluri în meciurile cu Portugalia şi Argentina, asta deşi cele două echipe au tras de 53 de ori la poartă. În 2016, lusitanii au avut 26 de şuturi, în timp ce sud-americanii au terminat partida cu 27 de şuturi.

Probabil că argentinienilor nu le rămâne decât să spere că vor avea acelaşi parcurs ca cel al Portugaliei în 2016. După ce au remizat în primul meci cu Islanda, Ronaldo şi colegii săi au cucerit trofeul, în urma unei finale în care au învins ţara gazdă, Franţa, printr-un gol marcat în prelungiri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: