image
Sursa foto: Hepta

Angela Merkel: Remarca privind cele 30 de zile pentru Brexit a fost pentru a sugera timpul scurt

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că nu a oferit Marii Britanii 30 de zile pentru a găsi o soluţie pentru problema de la graniţa irlandeză, ci a dorit să scoată în evidenţă timpul scurt până la ieşirea ţării din Uniunea Europeană, conform Reuters.

„Am spus că ceea ce poate fi îndeplinit în doi sau trei ani poate fi îndeplinit şi în 30 de zile. Mai bine spus, ar putea fi îndeplinit până la data de 31 octombrie”, a declarat Merkel.

„Nu este vorba de 30 de zile. Cele 30 de zile erau un exemplu pentru a evidenţia timpul scurt, deoarece Marea Britanie doreşte să iasă din UE în data de 31 octombrie”, a adăugat cancelarul german.

Cancelarul german Angela Merkel sugerase, cu ocazia întrevederii cu Boris Joshnson, că s-ar putea încerca găsirea unei soluţii pentru frontiera irlandeză în 30 de zile.

„Am spus că cel mai probabil vom găsi o soluţie în doi ani. Dar am putea găsi una şi în 30 de zile, de ce nu?”, a transmis Merkel.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat în mai multe rânduri că problema graniţei dintre Irlanda şi Irlanda de Nord trebuie rezolvată pentru a accepta Acordul Brexit negociat de predecesorul său, Theresa May.

În urma întâlnirii de miercuri cu cancelarul german, Johnson a transmis că Merkel i-a oferit 30 de zile pentru a veni cu o soluţie privind frontiera irlandeză.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a clarificat joi situaţia, în urma întâlnirii cu prim-ministrul britanic.

Preşedintele Franţei a insistat că Acordul Brexit elaborat de Bruxelles cu Guvernul Theresa May nu va fi renegociat. Soluţia pentru frontiera irlandeză "poate fi identificată doar în cadrul care a fost negociat, dar acest lucru nu se va putea întâmpla în 30 de zile", a subliniat Macron.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: