image
Sursa foto: dse.md

Un tânăr în comă, adus cu un elicopter SMURD de la Taraclia la Chișinău // FOTO

Un tânăr de 28 ani, aflat în comă după ce a suportat mai multe traumatisme grave, a fost adus cu un elicopter SMURD de la Taraclia la Chișinău.

Tânărul a suportat mai multe traumatisme grave, fiind în comă, la respiraţie artificială, transmite Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI. Un echipaj SMURD din Galați, România, a efectuat operaţiunea aero–medicală pentru a transportarea tânărului de la Taraclia la Chișinău în această după-amiază.

Elicopterul a aterizat în oraşul Taraclia şi a preluat pacientul. Zborul a durat 30 de minute, bărbatul fiind adus la Chişinău pe stadionul Dinamo. De aici, acesta fost preluat de o echipă de medici de la Institutul de Medicină Urgentă din capitală pentru îngrijiri ulterioare.

Potrivit echipajului SMURD Galaţi, bărbatul a fost strict monitorizat, fără a suporta complicaţii în zbor. Conform datelor IGSU al MAI din Republica Moldova aceasta este a treia operaţiune aero - medicală SMURD în anul 2019 şi a 63-a misiune de la lansarea Serviciului Mobil de Reanimare şi Descarcerare în calitate de proiect transfrontalier.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: