image
Sursa foto: Profimedia

Kim Jong-un a dat ordin! Cum se vede Cupa Mondială din Qatar în Coreea de Nord

Decizie complet ciudată în Coreea de Nord, în ceea ce privește Cupa Mondială din Qatar.

Președintele Kim Jong-un a ordonat ca toate partidele să fie înregistrate și difuzate pe teritoriul țării cu o zi întârziere față de disputarea lor.

Dictatorul a luat această decizie pentru a putea fi cenzurate orice referiri la vecinii din Coreea de Sud. Toate steagurile cu însemnele sud-coreenilor au fost blurate, indiferent unde se aflau, precum și reclamele și tot ce ținea de Coreea de Sud, potrivit publicației Korea Posten.

Sursa citată menționează că a fost extrem de greu pentru editorii de imagine să blureze reclamele la Hyundai, unul dintre sponsorii competiției.

În plus, această decizie a fost luată și din cauza subiectelor senzibile din ultimul timp, precum cele legate de drepturile comunității LGBTQ, potrivit Sportbible.

Până și ceremonia de deschidere a fost transmisă în Coreea de Nord cu o zi întârziere. Din acea ceremonie, concertul sud-coreeanului Jung Kook a fost tăiat.

Interesant este însă că nicio televiziune din Coreea de Nord nu figurează pe lista cu deținătorii de drepturi, potrivit presei britanice. Astfel, se crede că meciurile ar fi "piratate".

Coreea de Nord nu se află la Cupa Mondială pentru că s-a retras din calificări din cauza pandemiei de COVID.

Țara comunistă a participat de două ori în istorie la Cupa Mondială, în 1966 și 2010. În ultimul ei meci, Coreea de Nord a pierdut cu Portugalia, scor 0-7.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: