image
Sursa foto: Getty Images

Barcelona a devenit prima echipă care a plătit peste jumătate de miliard de euro pe salarii

FC Barcelona a devenit prima echipă care a plătit salarii de peste jumătate de miliard de euro într-un an. Catalanii au cheltuit 562 de milioane de euro în sezonul 2017/18 doar pe salarii, potrivit unui studiu realizat de KPMG Football Benchmark, citat de cotidianul Sport.

Suma publicată reprezintă o creştere de 42% faţă de cifrele înregistrate în 2016/17. Transferurile lui Ousmane Dembele şi Philippe Coutinho, precum şi prelungirile mai multor contracte, inclusiv cel al lui Lionel Messi, explică modul în care s-a ajuns aici.

În ciuda cheltuielilor uriaşe pe salarii, gruparea blaugrana a reuşit să facă profit. Barça a ieşit pe plus cu 13 milioane de euro. Unul dintre motive este faptul că veniturile campioanei Spaniei se apropie de 700 de milioane de euro (689 de milioane).

Locul 2 în studiul realizat de KPMG şi care a analizat finanţele campioanelor din primele 8 ligi de pe continent (Anglia, Spania, Italia, Germania, Franţa, Olanda, Portugalia şi Turcia) este ocupat de Paris St. Germain, care a plătit salarii de 332 de milioane de euro. Pe 3 e Bayern Munchen, cu 303 milioane de euro.

Manchester City a avut cea mai valoroasă echipă, 1,182 miliarde euro, dar a oferit salarii de "doar" 293 de milioane de euro, în scădere cu 5%. De altfel, campioana Angliei este singura din acest studiu care a scăzut plafonul salarial în sezonul trecut.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: