image
Sursa foto: captură video

VIDEO: Momentul în care un fost procuror este pălmuit de un individ; „Ulterior Harunjen m-a pus să scriu cerere de demisie”

Fostul procuror de la Procuratura Cahul, Alexandru Balan, a fost pălmuit de către un individ în timpul unei petreceri. Momentul a fost surprins de o cameră de supraveghere, iar imaginile care au ajuns la procurorul general Eduard Harunjen. În loc să ceară o anchetă, acesta l-a pus pe Balan să scrie cerere de demisie.

Și asta pentru că agresorul ar avea legături cu Lilian Lungu, actual procuror-șef al Procuraturii Cahul, care ar fi rudă cu Harunjen.

Totul s-a întâmplat în mai 2017 în orașul Cahul, iar înregistrarea video a ajuns în biroul lui Eduard Harunjen în septembrie 2018.

„La acea serbare eu nu am fost invitat, iar activitatea mea absolut nu se intersecta cu acest personaj, Valeriu Lepeha. Acest personaj este unui dintre băieții mai șmecheri, care încearcă prin diferite metode să se apropie de lucrători din organele de drept. El a fost un oaspete des la procuratură, îl vedeam des în anturajul lui Lilian Lungu care în acel moment era procuror anticorupție”, a declarat ex-procurorul Alexandru Balan în cadrul unei intervenții telefonice la Ora Expertizei.

Alexandru Balan afirmă că nu a știut de existența înregistrării video până nu a văzut-o în biroul lui Harunjen. A raportat situația conducerii Procuraturii Cahul care însă i-ar fi cerut să renunțe la acuzații.

Procurorul general Eduard Harunjen a confirmat în direct la emisiune că a văzut aceste imagini.

„Am aflat de la unii colaboratori ai poliției că există un asemenea video filmat într-un restaurant din Cahul, unde un procuror în stare de ebrietate este pălmuit de un cetățean. La acel moment nu era nicio investigație, nicio petiție, niciun proces pe acest caz. Imediat am făcut tot posibilul ca să intru în posesia acestui material. După ce l-am văzut, am invitat la mine procurorul-șef al raionului Cahul, împreună cu subalternul său pălmuit. L-am întrebat de ce nu depune o plângere. El a zis că nu depune, pentru că se cunoaște din copilărie cu acest cetățean. Acest Lepeha acum este în stare de arest pentru un caz de huliganism. Dar pe acest procuror nu l-am iertat, pentru că așa procurori, cu așa imagine nu pot să aibă autoritate în raionul Cahul”, a spus Harunjen.

Referindu-se la legătura dintre procurorul Lilian Lungu și Valeriu Lepeha, Harunjen a spus că nu dispune de asemenea informații. Totodată, procurorul general susține că nu este rudă cu Lilian Lungu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: