image
Sursa foto: europharm.ro

Caz șocant la Hâncești: O copilă de 9 ani a murit, iar alta adusă de AVIASAN la Chișinău, după ce au utilizat un insecticid

O fetiță de nouă ani din raionul Hâncești a murit la spital, după ce s-ar fi intoxicat cu un insecticid folosit în medicina veterinară. Totodată, o altă prietenă de-a fetei, în vârstă de 10 ani, a ajus și ea în secția de reanimare a Spitalului Raional Hâncești. La scurt timp, ultima a fost transportată de AVIASAN la Centrul Mamei și Copilului din capitală, fiind internată în secția de toxicologie. La moment starea acesteia este satisfăcătoare.

Totul s-ar fi întâmplat pe data de ieri, în jurul orei 1.35, într-o localitate din raionul Hâncești. În jurul orei 22.00, pe data de 26 august, cele două copile și-ar fi aplicat pe păr o soluție utilizată împotriva pediculozei.

La scurt timp, acestea au început să se simtă rău și au fost preluate în stare extrem de gravă de către ambulanță. Fetele au fost internate în secția de reanimare. Peste câteva minute de la internare, copila de 9 ani a murit.

Minora de 10 ani a fost adusă de AVIASAN la Chișinău. Fata a urmat un tratament, care i-a îmbunătățit starea de sănătate, iar la moment se simte mai bine, vorbește și este conștientă. Aceasta va mai rămâne internată câteva zile la spital, ne-au spus resposabilii de la IMC.

Mamele celor două fetițe sunt la muncă peste hotare, iar minorele se aflau în grija unei bunici, moment în care acestea erau lăsate fără supraveghere.

Poliția a fost alertată de către responsabilii de la ambulanță.

Forțele de ordine investighează acest caz.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: