image
Sursa foto: mediafax.ro

România: Călin Popescu Tăriceanu rămâne cu imunitate; Solicitarea DNA, respinsă de Senat

Cererea DNA privind începerea urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu a fost respinsă de Senatul României. Au fost 38 de voturi pentru, 71 împotrivă și o abținere, scrie presa de la București.

Tăriceanu a spus că acuzațiile la adresa sa sunt de natură politică, invocând luările sale de poziție împotriva „abuzurilor din justiție” și necesitatea ca investigarea magistraților să treacă de la DNA la o secție specială.

Șeful Senatului a mai adus în apărarea sa argumentul că faptele de care este acuzat în acest dosar s-ar fi petrecut cu 10 ani înainte ca cererea de urmărire penală să fie trimisă la Parlament și a amintit că a mai fost trimis în judecată de DNA într-un dosar și a fost achitat definitiv de judecătorii de la Înalta Curte.

Este vorba despre un dosar în care șeful Senatului a fost acuzat de procurorii DNA că a minţit în declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt judecaţi prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic. ÎCCJ l-a achitat definitiv în aprilie 2019.

Tăriceanu a mai dat și exemple de alți politicieni care au renunțat la funcții după ce au fost anchetați și trimiși în judecată de DNA, dar apoi au fost achitați - Toni Greblă, Victor Ponta, Dan Radu Ruşanu, Tiberiu Niţu, Teodor Atanasiu.

Comisia juridică din Senat a avizat, miercuri, începerea urmăririi penale pentru liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care este acuzat că a primit foloase materiale de aproape 800.000 de dolari.

Călin Popescu Tăriceanu este acuzat că a primit, în perioada în care era premier, „foloase materiale” de aproape 800.000 de dolari de o firmă austriacă pentru a interveni pentru închierea unor acte adiţionale la un contract derulat de companie. Suma primită de Tăriceanu reprezenta un comision de 10 la sută din valoarea acestor acte adiţionale şi ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore

Dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu are peste 70 de volume şi cuprinde peste 17.000 de pagini.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: