image
Sursa foto: rise.md

Prețul la chirie pentru instituțiile mass-media în incinta Casei Presei va fi micșorat

Instituțiile mass-media vor avea posibilitatea să închirieze spații la prețuri mai mici în incinta Casei Presei, dar și a altor clădiri administrate de Guvern.

Un ordin în acest sens a fost semnat de către Secretarul General al Guvernului, Andrei Spânu, care a menționat că au fost recepționate mai multe sesizări din partea presei, cu referire la prețurile exagerate pentru închirierea spațiilor.

„În Casa Presei numai presă nu-i. Este tot ce vrei, în afară de presă. Noi am fost sesizați de către mai multe posturi mass-media. Rog ca acest ordin să fie executat, iar în termen de 30 de zile să fie revăzute toate contractele și noi în sfârșit să avem presă liberă fără a i se pune bețe în roate”, a precizat Secretarul General al Guvernului, în cadrul unei ședințe cu responsabilii de acest domeniu.

Andrei Spânu a mai declarat că până acum sursele de informare în masă închiriau spații potrivit coeficientului maxim de piață, în valoare de 1,5.

Astfel, documentul emis prevede micșorarea cuantumului coeficientului de piață de la 1,5 în prezent la 1,0 pentru perfectarea contractelor de locațiune între sursele media și Direcția generală pentru administrarea clădirilor Guvernului Republicii Moldova.

Totodată, angajații Direcției respective urmează ca în termen de 30 de zile din data emiterii ordinului să modifice contractele încheiate anterior.

Casa preseiCasa presei

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: