image
Sursa foto: privesc.eu

Andrei Năstase, apel către presă: „Mediatizați și mai ales monitorizați protestul de mâine care are o importanță crucială”

Guvernarea oligarhică din Republica Moldova a depășit orice limită, declarând un adevărat război propriului popor. După jafuri și crime economice, după sărăcirea și alungarea din țară a circa un milion de oameni, regimul a confiscat până și voința alegătorilor, uzurpând definitiv puterea. Nevalidarea mandatului de primar general este un prim pas spre fraudarea totală a alegerilor parlamentare din toamnă, ceea ce este de neconceput. Declarațiile au fost făcute de către noul primar ales, Andrei Năstase.

În aceste condiții, Andrei Năstase a venit cu un apel către toată presa: „Invităm mass media națională și internațională pentru a mediatiza și mai ales monitoriza acest eveniment de o importanță crucială”.

„Cu cât mai multă presă va fi printre noi, cu atât mai mică probabilitatea ca regimul să provoace manifestanții”, a conchis Andrei Năstase.

Vedeți mai jos apelul integral lansat de primarul ales, Andrei Năstase:

Guvernarea oligarhică din Republica Moldova a depășit orice limită, declarând un adevărat război propriului popor!

După jafuri și crime economice, după sărăcirea și alungarea din țară a circa un milion de oameni, regimul a confiscat până și voința alegătorilor, uzurpând definitiv puterea!

Nevalidarea mandatului de primar general este un prim pas spre fraudarea totală a alegerilor parlamentare din toamnă, ceea ce este de neconceput!

Nu putem permite ca o justiție captivă, în realitate un instrument al oligarhului mafiot Plahotniuc să decidă abuziv și arbitrar în locul oamenilor.

Din aceste considerente opoziția antioligarhică a decis organizarea unui protest de amploare în data de 24 iunie 2018, ora 14.00, în plin centrul Chișinăului, pentru a se opune dezmățului, pentru a cere imperios validarea mandatului de primar general al capitalei!

În această ordine de idei, invităm mass media națională și internațională pentru a mediatiza și mai ales monitoriza acest eveniment de o importanță crucială.

Ținând cont de faptul că pe parcursul anilor 2015-2018 şi mai ales în ultima perioadă au existat tentative de provocare a protestatarilor prin intermediul unor elemente infiltrate în mulțime sau a unor indivizi din grupările paramilitare ale lui Plahotniuc, solicităm presei libere și independente să delege propriii colaboratori pentru a monitoriza și reflecta în mod imparțial, de la fața locului, modul de desfășurare a manifestației noastre publice, pașnice, democratice.

Cu cât mai multă presă va fi printre noi, cu atât mai mică probabilitatea ca regimul să provoace manifestanții!

Chișinău, 23 iunie 2018

Noutăţile partenerilor

comentarii: