image
Sursa foto: 123rf.com

Bugetarii, trimiși din nou acasă; După starea de urgență, în RM ar putea fi instituit regim de muncă de 6 zile ca pe vremuri

După ce au fost scoși pentru o zi la muncă, bugetarii sunt trimiși din nou acasă. De mâine, 7 aprilie, și până pe 17 aprilie, toți angajații la stat vor avea liber. Decizia a fost anunțată de premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei Situații Excepționale.

„La recomandarea medicilor, a specialiștilor din domeniul epidemilogic, s-a decis ca perioada 7-17 aprilie să fie declarate zile de odihnă pentru bugetari. Această perioadă ar putea fi extinsă și până după Paștele Blajinilor, în depedență de evoluții”, a precizat premierul.

Salariile pentru această perioadă vor fi achitate, iar toate zilele libere vor fi recuperate după încheierea stării de urgență, spun autoritățile.

Mai mult, pentru recuperarea acestor zile libere, Republica Moldova ar putea reveni la regimul de muncă de 6 zile pe săptămână, așa cum era prin anii 90 în RM.

„Probabil că va trebui să revenim la regim de muncă în 6 zile, așa cum au muncit mulți ani în urmă alte generații”, a adăugat Chicu.

Declarații după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale

Declarații după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale Posted by Guvernul Republicii Moldova on Monday, 6 April 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: